Οι 7 χώρες που μας έχουν δώσει τους μεγαλύτερους γιατρούς του κόσμου

Ιούνιος 22, 2016

*Αναπαράγουμε αυτούσια την έρευνα όπως δημοσιεύτηκε αρχικά στο www.insidermonkey.com

Εάν ζεις σε μια από αυτές τις 7 χώρες που παράγουν τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο, τότε είσαι τυχερός! Η υγεία είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός μας και με καλούς γιατρούς, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για έναν υγιή πληθυσμό…

Από την αυγή της ανθρώπινης ιστορίας, σε όλο τον κόσμο, το επάγγελμα του γιατρού είναι το πολυτιμότερο. Το να είσαι γιατρός προϋποθέτει μεγάλη υπευθυνότητα καθώς, σχεδόν κάθε μέρα, η ποιότητα της ζωής κάποιου (ή και η ίδια του η ζωή ) είναι στα χέρια σου…

shutterstock_286368323-750x500

Για να δημιουργηθεί η παρακάτω κατάταξη, εντοπίσαμε τους πιο διάσημους γιατρούς του κόσμου κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, που έχουν επιτύχει πρωτοποριακή πρόοδο στον κόσμο της ιατρικής ή συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ιατρική επιστήμη με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Κάθε χώρα έλαβε 1 πόντο για κάθε γιατρό και μετά αθροίζοντας τα σημεία δημιουργήθηκε η λίστα.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι και από ποια χώρα προέρχονται!

7. Ελλάδα

Η λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να θεωρείται ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα. Η Αρχαία Ελλάδα έχει θέσει τα θεμέλια των σύγχρονων πολιτισμών και είναι η γενέτειρα μιας από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της ιατρικής. Φυσικά, μιλάμε για τον Ιπποκράτη ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο «Πατέρας» της Δυτικής Ιατρικής. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του είναι η καθιέρωση της ιατρικής ως επαγγελματική ιδιότητα.

shutterstock_98521079-750x500

6. Αυστρία

Η Αυστρία μας έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην ψυχολογία και την ψυχιατρική στην ιστορία, τον Sigmund Freud. Ο Φρόιντ πιστώνεται την επινόηση του όρου ψυχανάλυση και την επανάσταση της μελέτης των ονείρων με την εργασία του «Η ερμηνεία των ονείρων». Εκτός από τον Φρόιντ, ένας άλλος μεγάλος Αυστριακός γιατρός είναι ο Hans Asperger, ο οποίος εντόπισε το σύνδρομο Asperger ως ψυχική διαταραχή.

shutterstock_199106600-750x500

5. Αυστραλία

Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία είναι πατρίδα πολλών αξιοσέβαστων γιατρών, ο Howard Florey είναι ο πιο επιτυχημένος. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός είναι ότι ο Howard Florey ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πενικιλίνη διαθέσιμη στον κόσμο. Ο Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακάλυψε την ουσία , αλλά ήταν Florey που έκανε την ανακάλυψη ιστορικά σημαντική. Ο Florey είναι ένα πραγματικό παράδειγμα που αιτιολογεί την κατάταξη της Αυστραλίας στη λίστα με τις 7 χώρες που παράγουν τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο.

shutterstock_160671770-750x500

4. Ελβετία

Η Ελβετία είναι μια χώρα με μεγάλα μυαλά, και το αποδεικνύει με τη συμβολή της και στην ιατρική. Οι Ελβετοί γιατροί είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τη συμβολή τους στην ψυχολογία και την ψυχιατρική με τα ονόματα των Carl Jung, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της αναλυτικής ψυχολογίας και Hermann Rorschach ο εφευρέτης του inkblot τεστ, να είναι τα πιο αναγνωρίσιμα.

shutterstock_286776656-750x500

3. Γερμανία

Η Ψυχολογία, η Παθολογία και η Χειρουργική θα ήταν πολύ φτωχότερες αν δεν υπήρχαν γιατροί από τη Γερμανία με μεγάλη συμβολή σε αυτές τις ιατρικές ειδικότητες. Για παράδειγμα, ο Έρικ Έρικσον, ο οποίος ανέπτυξε την έννοια της «κρίσης ταυτότητας» ήταν γεννημένος στην Γερμανία. Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα Γερμανών ιατρών είναι ο Παράκελσος, ο Rudolf Virchow και ο Hans Eysenck.

shutterstock_180419975-750x500

2. Ηνωμένο Βασίλειο

Χάνοντας οριακά την πρώτη θέση στη λίστα μας, το Ηνωμένο Βασίλειο μας έχει προσφέρει μερικούς από τους πιο υπέροχους ιατρούς. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Σερ Κόναν Ντόιλ ή Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ ο οποίος πιστώνεται την ανακάλυψη της πενικιλίνης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Edward Jenner, ο οποίος ανακάλυψε το εμβόλιο της ευλογιάς ή τον James Parkinson, ο οποίος περιέγραψε τη νόσο του Πάρκινσον. Εκτός από αυτούς , υπάρχουν πολλές άλλοι μεγάλοι γιατροί από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι με την προσφορά τους έκαναν τον κόσμο ένα υγιέστερο μέρος.

shutterstock_155141132-750x500

1. Η.Π.Α.

Η λίστα μας έφτασε στο τέλος της με πραγματικά την μεγαλύτερη πηγή εξαιρετικών μυαλών στον τομέα της ιατρικής. Οι Αμερικανοί γιατρών έχουν κάνει τις πιο σωτήριες ανακαλύψεις και πρωτοποριακές θεραπείες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ο Alfred Blalock άλλαξε τη μοίρα των καρδιαγγειακής επιστήμης για πάντα. Ο Clarence Walton Lillehei ήταν ο πρωτοπόρος στην εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, και ο Μπεν Κάρσον ήταν ο πρώτος νευροχειρουργός που με επιτυχή επέμβαση κατάφερε να χωρίσει σιαμαία δίδυμα ενωμένα στο κεφάλι . Άλλοι σπουδαίοι  γιατροί που έφεραν τις Η.Π.Α. στην κορυφή της λίστας μας είναι: Γιώργος Richards Minot , Andrew Taylor Still , Charles Best και Charles R. Drew.

shutterstock_167475845-750x500

Send this to a friend