7 Τρόποι για να Βελτιώσετε τις Πιθανότητές σας να Μείνετε Έγκυος

Φεβρουάριος 13, 2018

Είστε έτοιμη να μείνετε έγκυος;
Υπάρχει μια σειρά από πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας για να συλλάβετε ένα υγιές μωρό. Εδώ θα βρείτε 7 συμβουλές για να ξεκινήσετε…

1. Προετοιμάστε το σώμα σας

Όσο πιο υγιείς είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να συλλάβετε, να έχετε μια καλή εγκυμοσύνη και να γεννήσετε ένα υγιές μωρό. Αυτό ισχύει τόσο για γυναίκες που δεν χρειάζονται κάποια μέθοδο υποβοήθησης, όσο και για άτομα ή ζευγάρια που χρειάζονται θεραπείες γονιμότητας.
Το να προετοιμάσετε το σώμα σας να είναι υγιές για το μωρό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε το γονεϊκο σας ταξίδι…

2. Ο παράγοντας «Ηλικία»

Η ηλικία σας έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στη γονιμότητα -και αυτό το βιολογικό ρολόι επηρεάζει τα ποσοστά γονιμότητας των ανδρών και των γυναικών. Για τους άνδρες, το ρολόι αρχίζει να χτυπά γύρω από την ηλικία των 45 ετών, για τις γυναίκες ξεκινά στην ηλικία των 35 ετών. Εάν είστε 34 ετών ή μικρότερη, δώστε στον εαυτό σας ένα πλήρες 12μηνο προσπαθώντας να συλλάβετε πριν προγραμματίσετε ένα ραντεβού με ειδικό γονιμότητας. Εάν είστε 35-38 ετών, δώστε στον εαυτό σας έξι πλήρεις κύκλους, και αν είστε 38 ετών ή μεγαλύτερη, επισκεφθείτε έναν ειδικό μετά από 3 κύκλους διαδοχικών προσπαθειών.

3. Χρονική πρόγνωση ωορρηξίας

Εάν περιμένετε την ωορρηξία για να έχετε σεξουαλική επαφή, ίσως οι προσπάθειές σας να αποτυγχάνουν. Δεδομένου ότι το σπέρμα ζει περισσότερο από τα ωάρια, συνιστούμε να κάνετε σεξ λίγες ημέρες πριν την ωορρηξία, καθώς και μία ή δύο μέρες μετά, για να έχετε καλύτερες πιθανότητες σύλληψης.

4. Κάνετε συχνά σεξ

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ πιο συχνά, ακόμη και εκτός του φυσιολογικού «γόνιμου παραθύρου», συλλαμβάνουν ευκολότερα και πιο συχνά. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συχνό σεξ αυξάνει τους ανοσοποιητικούς παράγοντες.

5. Πείτε στον σύντροφό σας ότι η προετοιμασία γονιμότητας αφορά και τους δυό σας

Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που πρέπει να προετοιμαστούν για να μείνουν έγκυες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει και ο σύντροφός σας για να γίνει πιο γόνιμος. Από την απώλεια βάρους και τη διακοπή των ανθυγιεινών συνηθειών, μέχρι να κάνει ό, τι μπορεί για να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά του σπέρματός του.

6. Ετήσιες επισκέψεις στον γυναικολόγο σας

Οι ετήσιες επισκέψεις στον γυναικολόγο σας είναι πολύ σημαντικές. Από αυτόν θα μάθετε αν οι περίοδοι σας είναι φυσιολογικές ή όχι, ή αν υπάρχουν αρνητικά συμπτώματα στην αναπαραγωγική σας υγεία. Εξάλλου, έτσι θα καλλιεργήσετε και μια σχέση με τη μελλοντική ιατρική ομάδα εγκυμοσύνης και τοκετού. Να είστε 100% ειλικρινής με τον γυναικολόγο σας, έτσι ώστε να μπορεί να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή συμβουλή ή/και θεραπεία.

7. Μην αφήνετε το άγχος και το στρες να είναι ο κανόνας

Είναι το διαρκές άγχος κανόνας στη ζωή σας; Σπάστε αυτό τον κύκλο με πρακτικές ανακούφισης του στρες που λειτουργούν για σας. Τρέχουσες έρευνες δείχνουν ότι το άγχος έχει επιπτώσεις στα ποσοστά γονιμότητας, οπότε όσα περισσότερα κάνετε για να μετριάσετε το άγχος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να συλλάβετε.

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος χωρίς αποτέλεσμα, προγραμματίστε ένα συμβουλευτικό ραντεβού με έναν ειδικό γονιμότητας.

Aλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Επιστημονικός Διευθυντής στην

Μονάδα Γονιμότητας & Εξωσωματικής της Κλινικής ΡΕΑ  

Για ραντεβού καλέστε στο 2109495172

 

Send this to a friend