6 Στάσεις Στο Σεξ Που Μπορούν να Ευνοήσουν Τη Σύλληψη

Μάιος 18, 2018

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος θα πρέπει, προφανώς, να κάνετε σεξ. Υπάρχουν όμως κάποιες στάσεις που είναι καλύτερες από άλλες;

Πολλοί γυναικολόγοι είναι επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους θεωρίες, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν ότι μια στάση οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς σύλληψης. Όταν οι ειδικοί της γονιμότητας μιλάμε για σύλληψη, οι σημαντικότεροι παράγοντες περιλαμβάνουν την ηλικία και την υγεία των υποψήφιων γονέων, όπως επίσης και την ιδανική περίοδο του κύκλου  (παράθυρο γονιμότητας).

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, κάποιοι γυναικολόγοι υποστηρίζουμε ότι ορισμένες θέσεις μπορούν να κάνουν πιο πιθανό το σπέρμα να φτάσει σε ένα ωάριο και να επιτύχει σύλληψη. Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, αυτές είναι οι έξι θέσεις που σας συμβουλεύουμε να προσθέσετε στο ρεπερτόριο της κρεβατοκάμαράς σας, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας.

Ιεραποστολική

Από όλες τις πιθανές στάσεις στο σεξ, η ιεραποστολική σας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Ποια είναι η αιτία; Αυτή η στάση έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ευθυγραμμίσει τον τράχηλο μιας γυναίκας με το άνω άκρο του κόλπου της, όπου συγκεντρώνεται το σπέρμα μετά την εκσπερμάτιση. Έχοντας το τραχηλικό άνοιγμα τόσο κοντά στο σπέρμα ενισχύονται οι πιθανότητες να λάβει περισσότερο σπέρμα στο σωστό σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Για να επιτύχετε αυτή την ευθυγράμμιση, ξαπλώστε ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς σας, έτσι ώστε η λεκάνη σας είναι υπερυψωμένη. Αφού ο σύντροφός σας εκσπερματώσει, δεν θα πρέπει να αποσυρθεί για τουλάχιστον λίγα λεπτά. Μετά την εκσπερμάτιση, η γυναίκα θα πρέπει να παραμείνει ξαπλωμένη ανάσκελα για περίπου 15 λεπτά πριν σηκωθεί, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Doggy Style

Πολλά ζευγάρια αγαπούν αυτή τη στάση, διότι επιτρέπει στον άντρα να διεισδύει βαθιά. Άλλωστε, οποιαδήποτε στάση προσφέρει περισσότερο βάθος, αυξάνονται και οι πιθανότητές σύλληψης. Το Doggy Style μπορεί να είναι μια εξαιρετική στάση αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, διότι η κεφαλή του πέους βρίσκεται ακριβώς στο άνοιγμα του τραχήλου, που σημαίνει ότι το σπέρμα απελευθερώνεται σε μια βέλτιστη θέση για να ταξιδέψει στον τράχηλο.

Πόδια στους ώμους

Ακούγεται απλό, αλλά όταν πρόκειται να μείνετε έγκυος, η βαρύτητα μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Είναι μια μικρή παραλλαγή της ιεραποστολικής στάσης, με εσάς ξαπλωμένη και τοποθετώντας τα πόδια σας στους ώμους του συντρόφου σας. Το πέος του συντρόφου «τραβιέται» στον κόλπο της γυναίκας λόγω βαρύτητας και μετά την εκσπερμάτιση, το καθιστά πολύ πιο εύκολο για το σπέρμα να «κολυμπήσει» μέχρι -και πέρα- από τον τράχηλο.

Ανάποδη καβαλάρισσα

Αγαπημένη στάση των γυναικών, στην οποία η γυναίκα βρίσκεται από πάνω και βλέπει τα πόδια του συντρόφου της. Σας δίνει τον έλεγχο του ρυθμού και της κίνησης. Και όταν ελέγχετε την κίνηση, μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη βέλτιστη θέση ώστε το σπέρμα να περάσει από τον τράχηλο. Σε στάση με την γυναίκα από πάνω, μπορείτε να ελέγξετε το βάθος της διείσδυσης για να βεβαιωθείτε ότι ο τράχηλος είναι απέναντι από το πέος κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

Το «καρότσι»

Εάν έχετε την αντοχή να δοκιμάσετε τη στάση «καρότσι», η οποία σημαίνει ότι θα πρέπει να κατεβείτε στα τέσσερα άκρα και καθώς ο σύντροφός σας θα σηκώσει και θα κρατά τα πόδια σας επάνω θα διεισδύει πίσω σας, δοκιμάστε την. Πρόκειται σίγουρα για μια αθλητική στάση που, όπως και το doggy style, θα σας δώσει εξαιρετικό βάθος διείσδυσης και πρόσβασης του σπέρματος στον τράχηλο.

Στάση Ψαλίδι

Αυτή η στάση που έχει και τους δύο συντρόφους αντικριστούς με τα πόδια του ενός ανάμεσα στου άλλου -σαν ψαλίδι- διευκολύνει πολύ τη διείσδυση. Είναι μια στάση που φαίνεται πολύ ρομαντική για αυτό το μεγάλο βήμα της ζωής ενός ζευγαριού όταν αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα μωρό.  Είναι και ένας τρόπος για να νοιώσετε περισσότερη συναισθηματική σύνδεση και οικειότητα. Με αυτή τη στάση κερδίζετε ένα καλό βάθος διείσδυσης και, ταυτόχρονα, μια ώθηση έκκρισης ορμονών που σχετίζονται με την ευτυχία, όπως η ωκυτοκίνη.

Πέρα από τις πιθανότητες επιτυχίας που ίσως μπορεί (ή δεν μπορεί) να προσφέρει η μία ή η άλλη στάση, αξίζει να θυμόμαστε πάντα ότι πριν και πάνω από όλα, η επιτυχής σύλληψη εξαρτάται από την φυσιολογική σεξουαλική ζωή του θηλυκού με το αρσενικό, που έχει σαν αποτέλεσμα την σεξουαλική επαφή, η οποία και οδηγεί στην γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο. Γι’ αυτό, το πιο σημαντικό για ένα ζευγάρι που θέλει να κάνει παιδί είναι να κάνει σεξ. Όσο θέλει, όπως θέλει και φυσικά…να το απολαμβάνει!

Αλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Επιστημονικός Διευθυντής στην
«ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΡΕΑ»
Μαιευτήριο «ΡΕΑ»

Send this to a friend