Μητέρα γεννάει δίδυμα, λίγες μέρες αφού έχει γεννήσει το πρώτο της παιδί!

Απρίλιος 2, 2019

Μία μητέρα από το Μπαγκλαντές έχει αφήσει άναυδους γιατρούς και κοινή γνώμη γεννώντας υγιή δίδυμα μόλις 26 ημέρες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού!

Η 20χρονη Αρίφα Σουλτάνα γέννησε ένα μωρό τον περασμένο μήνα με φυσιολογικό τοκετό, αλλά οι γιατροί δεν αντελήφθησαν την ύπαρξη μιας δεύτερης μήτρας.

«Δεν είχε καταλάβει ότι ήταν ακόμα έγκυος με δίδυμα. Τα νερά της έσπασαν και πάλι 26 ημέρες μετά τη γέννηση του πρώτου μωρού», δήλωσε στην εφημερίδα AFP η Σίλα Ποντάρ, η γυναικολόγος που ανέλαβε την 20χρονη.

Η μαιευτήρας πραγματοποίησε εκτάκτως καισαρική τομή για να γεννηθούν τα δίδυμα -ένα αγόρι και ένα κορίτσι- την περασμένη Παρασκευή.

Η νεαρή γυναίκα από την περιοχή Jessore στο νοτιοδυτικό Μπαγκλαντές πήρε άδεια να επιστρέψει στο σπίτι με τα τρία υγιή μωρά της την Τρίτη, καθώς δεν υπήρχαν επιπλοκές.

«Δεν έχω συναντήσει καμία τέτοια περίπτωση στην 30χρονη ιατρική καριέρα μου», δήλωσε ο Dilip Roy, επικεφαλής των δημόσιων ιατρών στο Jessore.

Καταγόμενη από μια φτωχή οικογένεια, η Σουλτάνα είπε ότι είναι ευτυχισμένη με τα τρία παιδιά, αλλά αισθάνθηκε την ανησυχία για το πώς θα τα μεγαλώσει.

Είπε στην AFP ότι ο σύζυγός της κερδίζει μόλις 6.000 taka (70 δολάρια) το μήνα ως εργάτης. «Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστούμε μια τέτοια τεράστια ευθύνη με αυτό το μικρό ποσό».

Τα παιδιά ονομάστηκαν Ifad Islam Noor, Mohammad Huzaifa και Jannatul Mawa Khadija.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση διπλής εγκυμοσύνης με διπλή μήτρα -αν και τα προηγούμενα παραδείγματα σπάνια είχαν εμπλοκή τριών μωρών.

Η διπλή μήτρα είναι μια σπάνια εκ γενετής πάθηση, η οποία προκύπτει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης: η μήτρα ξεκινά ως δύο μικρά σωληνάρια, τα οποία κανονικά ενώνονται για να σχηματίσουν μία ενιαία τριγωνική κοιλότητα.

Ωστόσο, περιστασιακά οι σωλήνες δεν ενώνονται εντελώς και ο καθένας αναπτύσσεται σε ξεχωριστή δομή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν κόλπο με δύο ξεχωριστά τραχηλικά στόμια.

Οι γυναίκες που έχουν διπλή μήτρα έχουν συνήθως επιτυχή εγκυμοσύνη, αν και η αυτή η κατάσταση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού, επειδή οι μήτρες είναι μικρότερες σε μέγεθος από το μέσο όρο.

Αλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος
Xειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Ενδοσκοπήσεις
Διευθυντής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ¨ΡΕΑ¨

Send this to a friend